A legfontosabb, hogy biztosítsuk a megfelelő érettségű anyahalakat, illetve az beéréshez a stresszmentes környezetet (megfelelő oxigénszint, hőmérséklet). A szaporítást megelőzően lemérjük az anyahalak tömegét és ez alapján kiszámoljuk a szükséges hormonadagot. 1 kg anyahalra 1 Ovopel golyót számolunk + 0,1 golyót porítási és oldási veszteségre.

Amennyiben teljesen felkészültek a halak az ívásra, akkor a kívánt ovuláció előtt 12 órával elporítjuk a golyókat és sóoldatban (0,65% NaCl) feloldjuk, majd a halak hasüregébe injektáljuk. Amennyiben kétségünk van az anyahalak érettségét illetően, akkor az adagot két részre osztjuk és az első 10 %-ot 24 órával a tervezett fejés előtt, a fennmaradó 90%-ot 12 órával a fejés előtt adjuk a halaknak. A nyert ivartermékek kezelése a szokott módon történik.

A beoltott halak emberi fogyasztásra nem alkalmasak! A kezelt állományokat elkülönített kell tárolni és falhasználásról nyilvántartást kell vezetni!

Arról, hogy az OVOPEL-lel kezelt tenyészállatok nem kerülnek emberi fogyasztásra, a felhasználóknak, a tenyésztőknek  külön nyilatkozni kell, amennyiben a termékhez mellékelt nyilatkozat (mely a “Hivatalos dokumentumok” menüpontban található) egy aláírt példányát a felhasználó két héten belül, aláírva nem küldi vissza a forgalmazónak , úgy tekintjük, hogy elfogadta a felhasználási feltételeket.